Ştiri

Evaluarea complexă a pacienților cu cancer
Comisia Oncologică Multidisciplinară (Tumor Board)

În procesul de management al bolnavului oncologic este esențial ca pacientul să fie evaluat multidisciplinar la inițierea terapiei specifice și ori de câte ori este nevoie pentru adaptarea tratamentului la caracteristicile bolii și necesităților acestuia. În cazurile de oncologie, principala provocare o reprezintă îmbinarea optimă a unor metode de tratament, dintre opțiunile variate disponibile – chirurgie oncologică, chimioterapie comvențională, terapii țintite, imunoterapie, radioterapie-brahiterapie, precum și metode de radiologie sau endoscopie intervențională, radioiodoterapie, tratament de suport.

Pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor medicale oferite pacienților oncologici, Centrul Oncologic Sanador deține o Comisie Oncologică Multidisciplinară (Tumor Board), care își propune să găsească cele mai bune soluții de diagnostic și tratament. În cadrul comisiei, medici de diferite specialități – oncologie, radioterapie, chirurgie oncologică (digestivă, urologică, ginecologică, toracică, neurochirurgie), imagistică, anatomie patologică, cu experiență în tratamentul cancerului, se reunesc săptămânal pentru evaluarea dosarelor și alcătuirea strategiilor terapeutice potrivite.

Prin colaborarea interdisciplinară a experților din domenii variate, se poate obține o imagine de ansamblu asupra fiecărui caz, ceea ce contribuie în final la obținerea celui mai bun rezultat. Practica medicală a dovedit faptul că astfel, șansele de vindecare ale pacienților sunt însemnat mai mari decât în cazul unei abordări unidisciplinare.

Pentru informații suplimentare și programări, apelează 021 9699, Call Center disponibil NON STOP.